Hydrauliek vloeistoffen
Wanneer u hydrauliekolie van hoogwaardige kwaliteit wilt bestellen, dan vindt u in ons assortiment precies wat u nodig heeft. Wij staan garant voor een optimale kwaliteit van al onze producten. Uiteraard kunt u bij ons hydrauliek olie bestellen tegen een aantrekkelijke prijs. Wij zorgen voor een snelle levering, zodat u er snel mee aan de slag kunt.
Specialistisch advies nodig?
info@industry-lubricants.com
Mail ons direct
010-2109798
bereikbaar op werkdagen van 9.00 – 17.00 uur
Hydrauliekolie van de grootste merken
Voor hydrauliekolie bent u aan het juiste adres bij Industry Lubricants. Wij hebben een groot assortiment smeermiddelen van de meest uiteenlopende merken. Hierbij kunt u denken aan onder meer Shell, Total en Castrol. Wanneer u hydrauliek olie van hoogwaardige kwaliteit wilt bestellen, dan vindt u in ons assortiment precies wat u nodig heeft. Wij staan garant voor een optimale kwaliteit van al onze producten. Uiteraard kunt u bij ons hydrauliek olie bestellen tegen een aantrekkelijke prijs. Wij zorgen voor een snelle levering, zodat u er snel mee aan de slag kunt.
Wat is hydrauliek?
Hydrauliek olie wordt gebruikt voor op hydrauliek gebaseerde systemen, maar wat is hydrauliek precies? Hydrauliek, ook wel hydraulica genoemd, is een mechanische functie die werkt door de kracht van vloeistofdruk. Er zijn diverse soorten op hydrauliek gebaseerde systemen. In deze systemen wordt mechanische beweging geproduceerd door ingesloten, verpompte vloeistof. Hydrauliek olie wordt in de meeste gevallen gebruikt voor het in beweging brengen van cilinders, maar er zijn meerdere toepassingen mogelijk. In de basis wordt hydrauliek olie altijd toegepast om een systeem in beweging te krijgen door middel van vloeistofdruk.
De werking van hydraulische systemen
Hydraulische systemen bestaan uit meerdere componenten. Hierbij kan onder meer worden gedacht aan slangen, irrigatiesystemen, aquaducten en actuatoren die water leveren, waarbij gebruik wordt gemaakt van de zwaartekracht voor het creëren van waterdruk. In feite maken deze systemen gebruik van watereigenschappen. Door een cilinder met een kleine diameter te gebruiken om een grotere zuiger in een grotere cilinder te duwen kan krachtvermenigvuldiging worden gerealiseerd. Alle soorten hydrauliek pompen brengen vloeistof onder druk, bewegen een zuiger door een cilinder en regelen kleppen voor het regelen van de vloeistofstroomsnelheid van de olie. In de meeste gevallen wordt hiervoor gebruik gemaakt van hydrauliek olie.
In welke sectoren wordt gebruik gemaakt van hydrauliekolie?
Hydrauliek olie wordt binnen diverse industrieën toegepast, waaronder de productie, constructie, vliegtuigenbouw, mijnbouw, landbouw en robotica. In elke industriële omgeving waarin de eisen met betrekking tot belasting snel veranderen of waarin een hoge vermogensdichtheid is vereist speelt de hydrauliek olie een essentiële rol. De hydrauliek olie wordt door het hydraulische systeem onder druk gezet, waardoor er energie ontstaat. Voor diverse soorten hydraulische systemen zijn ook verschillende soorten hydrauliek olie beschikbaar. Het is dus altijd belangrijk dat het systeem en de toe te passen hydrauliek olie goed op elkaar zijn afgestemd.
Hydrauliekolie zorgt voor het overdragen van kracht
Hydraulische systemen produceren over het algemeen veel warmte, waardoor oververhitting altijd op de loer ligt. Oververhitting ontstaat in de meeste gevallen door een inefficiëntie van de motoren en pompen van het betreffende systeem. Uiteraard kan oververhitting zorgen voor schade aan het hydraulische systeem. Om dit te voorkomen wordt er gebruik gemaakt van hydrauliek olie. Het fungeert als een medium dat kracht overbrengt binnen hydraulische machines. Als alternatief kunnen hydraulische vloeistoffen ook de rol spelen van afdichtmiddelen, koelvloeistoffen en smeermiddelen in hydraulische apparatuur.
Meest bekende toepassingen van hydrauliekolie
Hydrauliek olie kent in de basis heel veel verschillende toepassingen die we tegenkomen in tal van industrieën en sectoren. Wanneer we kijken naar de meest bekende toepassingen voor particulieren, dan zien we bijvoorbeeld de toepassing in stuurbekrachtigingssystemen. In deze tijd zijn alle personenwagens voorzien van stuurbekrachtiging om het besturen van het voertuig te verlichten en vereenvoudigen. Dit systeem werkt uitsluitend wanneer er hydrauliek olie wordt toegepast. Ditzelfde geldt voor hydraulische remmen. Daarnaast wordt er ook in graafmachines en industriële machines veel gebruik gemaakt van hydrauliek olie.
Verschillende soorten hydrauliekolie
Juist omdat hydrauliek olie veelzijdig toegepast kan worden zijn er verschillende soorten hydrauliek olie beschikbaar. In de basis bestaan alle hydraulische oliën uit een basisolie en een pakket aan chemische toevoegingen, ook wel chemische additieven genoemd. Deze additieven zijn bedoeld om de prestaties van de basisolie te optimaliseren en de prestaties van de componenten van het hydraulische systeem te verbeteren. Daarnaast kunnen ze ook zorgen voor een verbetering van de corrosiepreventie en het bieden van meer weerstand tegen schuimvorming. De additieven hebben ook waterretentie eigenschappen om ervoor te zorgen dat de hydrauliek olie goed bestand is tegen water. Wanneer we kijken naar alle soorten hydrauliek oliën, dan zien we dat we deze in de basis kunnen onderverdelen in drie varianten, namelijk de minerale, synthetische en plantaardige hydraulische oliën.
Minerale hydrauliekolie
Hydraulische oliën op minerale basis zijn de meest voorkomende basisolie. Deze hebben, zoals de naam het al aangeeft, een minerale basis. Het gaat om een petroleum basis die van de destillatie van ruwe aardolie is afgeleid. Alle koolwaterstoffen en schadelijke verontreinigingen worden door het proces geëlimineerd. Er worden meerdere additieven aan de minerale basisolie toegevoegd om ervoor te zorgen dat de prestaties vlekkeloos zijn. Daarnaast zorgt dit voor een optimale smering en een goede bescherming. Minerale oliën bestaan uit drie subcategorieën. De eerste groep zijn traditionele met oplosmiddelen geraffineerde minerale vloeistoffen. De tweede en derde groep zijn hydro-gekraakte minerale oliën met minder zwavelonzuiverheden en een hogere viscositeit.
Voordelen van de minerale hydrauliekolie
De minerale hydrauliek olie wordt veel toegepast en dit heeft natuurlijk belangrijke redenen. Van alle hydrauliek oliën wordt de synthetische variant gezien als de beste variant. Toch, door het gebruik van additieven in de minerale olie doet deze niet veel onder voor de synthetische variant. Het zijn vooral de bosbouw, de mijnbouw en de bouw waarin veel gebruik wordt gemaakt van minerale hydrauliek olie. Een heel belangrijk voordeel van minerale hydrauliek olie is wel dat het een kosteneffectieve keuze is. Daarnaast zijn deze oliën goed bestand tegen veeleisende werkomstandigheden, voornamelijk door de goed eigenschappen bij het tegengaan van slijtage en door de thermische stabiliteit.
Kenmerken van synthetische hydrauliekolie
We noemden het net al even. De synthetische hydrauliek olie wordt over het algemeen gezien als de beste soort hydrauliek olie. Het gaat in dit geval om chemisch geproduceerde basisolie, bestaande uit nauwkeurig gerangschikte moleculen ter verbetering van de olieprestaties. Hierdoor zijn deze oliën ideaal om de tekortkomingen van minerale hydrauliek olie te compenseren. Synthetische hydrauliek olie kent belangrijke kenmerken, waaronder biologische afbreekbaarheid, een optimale smering en een hoge vloeistofstabiliteit. Deze kenmerken zorgen ervoor dat de synthetische hydraulische oliën perfect zijn voor toepassing in machines die werken bij hoge drukken of bij zeer hoge of juist zeer lage temperaturen.
Synthetische hydrauliekolie in diverse varianten
Synthetische hydraulische olie is niet in alle situaties de beste keuze. Er is namelijk sprake van een zogenaamde onverenigbaarheid met diverse afdichtingsmaterialen. Het is daarom belangrijk om de keuze bewust te maken. De synthetische hydrauliek olie kan in meerdere categorieën worden onderverdeeld. Zo kennen we de op fosfaatester gebaseerde synthetische hydrauliek olie, de op polyolester gebaseerde synthetische hydrauliek olie en de waterglycol synthetische hydraulische olie. Deze laatste variant wordt veelal toegepast bij spuitgietmachines, elektrische lassers en vorkheftrucks.
Het gebruik van plantaardige hydrauliekolie
De plantaardige hydrauliek olie is in de meeste gevallen een efficiënt alternatief voor de minerale variant. Deze hydrauliek olie is afgeleid van rauwe planten, waaronder canola, sojabonen, zonnebloempitten en raapzaad. Wanneer we puur kijken naar de chemische structuur van plataardige hydraulische olie, dan zien we dat deze sterk vergelijkbaar is met die van de synthetische polyolesters. Plantaardige hydrauliek olie biedt diverse interessante eigenschappen, waaronder goede bescherming tegen slijtage, roest en oxidatie. Daarnaast is ook een goede smering een garantie en er is sprake van een hoge viscositeit. Hierdoor worden de plantaardige hydrauliek oliën toegepast in zowel stationaire als mobiele hydraulische systemen.
Plantaardige hydrauliekolie is een natuurlijke keuze
Het wordt steeds belangrijker om bewuste keuzes te maken voor veel bedrijven, waaronder uiteraard ook de bedrijven die werken met smeermiddelen van onder meer Klüber, Castrol, Total en Shell. Een belangrijke eigenschap van de plantaardige hydrauliek olie is wel dat het volledig natuurlijk is. De milieu-eigenschappen zijn dan ook uitzonderlijk. Zo zijn deze hydrauliek oliën duurzaam, biologisch afbreekbaar en niet-toxisch. De snel biologisch afbreekbare hydrauliek olie heeft in de laatste jaren sterk aan populariteit gewonnen. Er wordt dan ook aanzienlijk meer gebruik van gemaakt dan voorheen. Een heel belangrijke reden hiervoor is dat ze met het oog op milieuvriendelijkheid zijn geformuleerd.
De juiste hydrauliekolie kopen
Het is duidelijk dat er veel verschillende soorten hydrauliek olie zijn. In de basis zijn ze onder te verdelen in drie varianten, maar elke variant kent ook weer meerdere mogelijkheden. Het is uiteraard belangrijk dat de hydrauliek olie wordt aangepast op het specifieke hydraulische systeem waarin het wordt toegepast. In de industrie komen veel verschillende hydraulische systemen voor en niet elke hydrauliek olie is geschikt voor elk systeem. U kunt bij ons de meest uiteenlopende soorten hydrauliek olie kopen, voor een diversiteit aan toepassingen. Ons assortiment is zeer compleet en biedt u altijd de hydrauliek olie die u nodig heeft. Wanneer u niet precies weet welke variant voor u de beste keuze is, dan staan wij graag voor u klaar met een professioneel advies.
Voordelig online hoogwaardige hydrauliekolie bestellen
Bij Industry Lubricants kunt u altijd alle hoogwaardige smeermiddelen bestellen die u nodig heeft, voor de meest uiteenlopende toepassingen. De grootste en meest ervaren merken op de markt, zoals Shell, Total en Castrol, zijn bij ons goed vertegenwoordigd. U kunt ons online assortiment bekijken en direct uw bestelling plaatsen tegen een aantrekkelijke prijs. Wilt u bij ons hydrauliek olie online bestellen, maar komt u er online niet helemaal uit? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren en adviseren u graag bij het maken van uw keuzes uit ons assortiment hydrauliek olie.
Service en specialistisch advies
info@industrylubricants.com
Mail ons direct
010-2109798
bereikbaar op werkdagen van 9.00 – 17.00 uur